Случи се като в поговорката със стомните: веднъж - парламентарни избори,

...
Случи се като в поговорката със стомните: веднъж - парламентарни избори,
Коментари Харесай

Промяна се сдоби с нова версия

Случи се като в поговорката със стомните: веднъж - парламентарни избори, повторно - парламентарни избори, и на третия път всичко се счупи...

В неделя гласоподавателят завъртя гласовит пестник на политическата класа. 

ГЕРБ отново загуби. От казус загубата се трансформира в процедура. Загубата на електорат към този момент е трайна - партията от дълго време няма доверието, което имаше преди 10 год. Наглият опит на ГЕРБ да омаца честността на вота с лъжливи приказки за манипулирани машини и тем подобни не съумя. Дори ЦИК работеше за това омаскаряване на вота, само че и това не оказа помощ. Дори и един куп " потребни идиоти " по Ленин ретранслираха нелепостите до всяко кътче на страната, само че и това не оказа помощ. Това

 

машинно мазало на кресливи гербери

 

евентуално ще продължи още седмица, до края на втория тур на президентските избори, само че и то ще свърши.

Движение за права и свободи усъвършенства резултата, само че само благодарение на Турция и Ердоган, и това би трябвало да е кристално ясно. Още в 15 часа вчера в Турция бяха дали своят вот два пъти повече гласоподаватели, в сравнение с през юли. В края на деня - 3 пъти повече гласове от Турция! 91 хил гласа от Турция в този момент против 30 000 през юли. Блестяща организация... в Турция. Страхотна акция - отново в Турция. А в България ситуацията на Движение за права и свободи не е толкоз ослепително. То си е такова, каквото беше. Но Турция даде всичко от себе си. А половината от гласовете, които бяха дадени от чужбина, бяха дадени от... Турция. 

Но най-големият пестник гласоподавателят удари на така наречен “партии на смяната “. Резултатите за тях

могат да се опишат с една дума - крах 

 

Всеки втори гласоподавател на Има Такъв Народ избяга с 200 от тази партия и гласоподава за друга. ”Демократична България ” загуби 40% от гласоподавателите си, а ИБГНИ напряко изпадна от Народното събрание. Българска социалистическа партия? Българска социалистическа партия, която два пъти бе трета, към този момент е четвърта. Тази партия при Нинова е като заек пред фарове - стои и чака края си. Сто пъти повтаряха мантрата, че те са " ключова партия за сформиране на кабинет ", само че и това не е вярно - Българска социалистическа партия при Нинова е съгласна на всичко партия. Тя ще се включи във властта при минимални условия. Тази партия няма ключ за нищо.

Резултатите за тези 4 партии бяха предстоящи защото те не съумяха два пъти да намерят сили в себе си и да създадат това, за което ги бяха пратили гласоподавателите - да сформират държавно управление. Нежеланието на Слави Трифонов да подели властта с сътрудниците си,

 

урбулешката пукотевица на хаджи Тошко по сътрудниците,

 

опита на шоумени да се вършат на политици, нежеланието на сътрудниците да търсят допирни точки между тях, неналичието на схващане по въпроса какво прави Българска социалистическа партия в тази компания - милион и едно неща отблъснаха електората от всички тези хора. Просто бе необикновено по какъв начин Слави Трифонов се отнася с доверието на суверена - малко му е, желае повече... Накрая получи нищо и половина, просто на хоризонта трябваше да се появи нов воин, и Слави отново остана самичък. Няма подобен случай в историята - от първи да станеш пети за четири месеца. Дори и популисткото заиграване с антиваксърските настроения не оказа помощ.  

Няма и такава коалиция като “Демократична България ” - тя издигна кандидат-президент, който да е противник на кандидат-президента, подкрепян от останалите сътрудници... Демократична България поддържа Лозан Панов, който още преди да бъде номиниран подлагаше на критика обединението, а най-после той и PR-ът му простреляха в крайници обединението. На всичкото от горната страна Демократична България не участваше в акцията на Лозан Панов, която бе толкоз семпла, колкото и резултата му - през цялата акция

Панов и Моасе ходеха като двойка японски туристи в Европа

 

Но оставете Лозан Панов - Демократична България изобщо не направи кой знае каква акция. Всъщност, тези хора, под разнообразни имена, правят една и съща акция към този момент десетилетие. Демократична България е покруса - преди 2 месеца обилно оферираше обща коалиция на Политическа партия. Сега би трябвало смирено да чака покана за 1-2 министерски места. 

Въпреки всичко това, ситуацията не е толкоз черно. Или най-малко - не е по-черно, отколкото при започване на упражнението, наречено “Избори 2021 “. Така е, тъй като на сцената имаме ”Продължаваме смяната ”. Нищо ненадейно няма в първото място на единствената политическа мощ, която направи същинска акция - Кирил Петков и Асен Василев обиколиха страната и се срещнаха с хиляди хора. Тази партия влезе в акцията с възходящ престиж и се постара да не го скапе с непремерени дейности. 

Първото място на Политическа партия направи по този начин, че 4 “партии на смяната ” да имат толкоз депутати, колкото имаха 4-те “партии на смяната ” през април - 135-137. Тогава нещата не се случиха, тъй като Има Такъв Народ имаше 51 депутати и искаше повече. Сега Политическа партия има 68 депутати, толкоз, колкото другите три партии взети дружно.

Т.е. смяната има късмет да продължи 

 

Налице е нещо като версия 2.0 на смяната. Хем е същото, хем е и леко друго.

Няма смисъл да се разяснява “Възраждане “, извинете. Тази партия е в Народното събрание, това е реалност и влизането й в играта е напълно, напълно разумно. Тя е антиваксърска партия в антиваксърска страна, тя е антинатовска и антиевропейска партия в страна с неуверени полезности. Нищо чудно не се е случило на сцената. ”Възраждане “ е бисер сред маниста, такава беше " Атака " толкоз доста години. 

А Румен Радев ще продължи напред. Само ниската изборна интензивност го спря на 14-и ноември. С появяването на кандидатурите на Анастас Герджиков и Лозан Панов ясно чух по какъв начин социолози и политолози настояват, че " от скучна и предрешена акцията се трансформира в забавна и оспорвана ". Нищо сходно не се случи, несъмнено. Радев би претендента на ГЕРБ с 2 към 1. Разбира се, ГЕРБ ще продължи с шоуто против Радев. Движение за права и свободи ще направи и невъзможното в република Турция, за да дойдат гласове против Радев. Тези, които гласоподаваха за Лозан Панов, ще гласоподават също против Радев - както Движение за права и свободи и ГЕРБ. Но всички това няма да е задоволително. Защото Радев е смяната - и първата версия, и втората.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР